Nyolcadik hónap - Kiteljesedő ember – kibontakozó kapcsolatok

A felnőtté válás izgalmas dolog, így van ez a Fiúmozgalom esetében is. És az is izgalmas, hogy mindezt hogyan látja egy érintett (a Fiúmozgalomhoz kötődő), de mégsem benne levő, már régebb óta felnőtt. A „felnőtt” pedig nincs egyedül a világban: ebben a hónapban a lányokkal, Lánymozgalommal közös lehetőségekről (Ifjúsági Találkozókról és SICC-ről) lehet olvasni, valamint megismerkedhetünk magával a Lánymozgalommal is. Ezzel összhangban az Önmagunkra tekintés részben számos komoly párkapcsolatra vonatkozó kérdés segíti a tisztánlátást.
 
Kérdések a hónapra
- Kit keresek magam mellé? Vajon meg fogom találni az igazit? Nem kések el? Nem megyek el mellette a nagy rohanásban? Mit tehetek, hogy jobb legyen? Ha találok valakit, honnan tudom, hogy ő-e az igazi?
- Mi a fontosabb, a párkapcsolat, vagy a közösségi élet, vagy a munka?
- Tervezni kell a párkapcsolatot, vagy hagyni, hadd menjen magától?
- Tudunk-e egymásért küzdeni?
- Mennyire egyezik a jövőképünk? Tud-e az illető társam lenni a hosszú távú céljaim elérésénél, és tudom-e őt segíteni az ő terveiben? Egy irányba nézünk?
- Milyen lenne anyának? Milyen lennék apának? Milyenek lennénk családnak?
 
A nyolcadik hónap imája
Édes Istenünk!
Minden emberi kapcsolat akkor nyer igazán értelmet, akkor jelenik meg a maga legteljesebb szépségében, hogyha Feléd visz. Add, hogy mindenfajta kapcsolatomban, Te legyél a középpontban. Add, hogy másik emberben a Te értékes teremtényedet lássam, add, hogy én is teremtményedhez méltóan tudjak jelen lenni a kapcsolataimban: növesztő szeretettel.

Amen