Hírek

Események 2019

Kedves Barátunk!
Itt találod az előttünk álló év programjainak időpontjait. Nagy szeretettel várunk minden programunkra! Hosszú évek tapasztalata alapján merjük állítani, hogy jól fogod érezni magadat! :-)

Programjainkra jelentkezni a db.schoenstatt.hu felületen létrehozott profillal tudtok.

Ha bármi kérdésed van, vedd fel velünk a írásban (a Fiúmozgalom elnökével, Guld Péterrel) vagy akár telefonon is: +36 harminc 862 3813 (Paulovics Zolival)!

 

Január 25-27. - Középiskolás/egyetemista fiúhétvége
Február 8-9. - Vértező megérkezés
Március 8-10. Szeretetszövetség-találkozó (Frank-atyával)
Április 5- 7. Táborvezetőképző
Április 12-14. ApaHétvége
Április 26-28. Fiúhétvége
Fiútáborok:
július 6-13. Felsős (Rábai Domonkos)
július 14-20. Alsós (Krámli Benedek)
július 20-27. Középiskolás (Guld Péter)

 

augusztus 31-szeptember 1. Táborértékelő, elnökségválasztó

Fiúcsoportok
középiskolásoknak: Sopron, Győr, Pannonhalma
egyetemistáknak: Budapest


Ifjúsági programok
Szeptember 6-8. Ifjúsági Találkozó, Óbudavár
december-január folyamán: középiskolás fiú- és lánycsoportok közös hétvégéje

Rendszeres programjaink Budapesten
Rendszeres ifjúsági programjaink helyszíne a budapesti

Közösségi Helyünk (1114 Budapest, Villányi út 3.)

Új jelmondatunk

A hétvégén megtartottuk zsinatunkat Óbudaváron, s megválasztottuk új jelmondatunkat az előttünk álló évre:

Élő közösségben céljaid felé
Imádkozzátok velünk a jelmondathoz írt imánkat!

Élet Királynője!
Hálával gondolunk közösségünkre, melyben folyamatosan épülhetünk és otthon lehetünk.
Adj nekünk bátorságot, hogy igent tudjunk mondani azokra a feladatokra, amelyek gazdagítják közös és személyes lelki életünket.
Segíts minket, hogy  Te eszközödként az egyház örömét hordozhassuk a világban, rendre törekvésünk az életet szolgálja és megtartó erő lehessen.
Szövetségünk útján vezess minket élő közösségben céljaid felé!
Ámen.

Vezetőváltás a Fiúmozgalomban

Szeptember 11-én tartotta a Fiúmozgalom a vezetőségválasztó megbeszélését, amelyen Abai Kristófot választottuk a mozgalom vezetőjének az előttünk álló évre. A nap folyamán értékeltük az előző évünket, majd a következő évünk eseményeiről, feladatairól beszélgettünk.
Kérjük, imáitokkal kísérjétek Kristófnak és a Fiúmozgalom vezetőségének munkáját.

Legújabb beszámolók
 

Szeretetszövetség-találkozó

Mikor: 
2017.március.4
Hol: 
Közösségi Hely

Egy fárasztó hét után az egyetemen, amikor még mindig legalább egy egész hétvégényi tanulni való vár, nem is vágytam semmire jobban, mint egy kicsit ezt elfejteni, valamivel foglalkozni, ami kicsit nem csak az agyamat mozgatja meg, hanem lelkileg is tud többletet adni. Ezért jött ki jól így, március elején a Szeretetszövetség-találkozó.
Heten jöttünk össze a szombati napra a budapesti Közösségi Helyen, hogy a beszélgetésekből, szövegekből kapott gondolatainkkal, tovább tudjuk építeni szeretetszövetségünket a Szűz Anyával. Szerencsére a szervezők arra is gondoltak, hogy ne csak Kentenich atya szavainak értelmezésével aktiváljuk a szürkeállományunk, hanem a tökéletes időzítéssel beiktatott pihenők, játékok, ételek kombinációjával, a folyamatot pihentetővé és igazán építővé varázsolják. Az ebédet előre megígérték, de azért mégis csodálkoztam a hatalmas adag spagettin, ami mintha a semmiből került volna elénk hirtelen, mint a süti, vagy a délutáni puding-uzsonna is. És persze a hangulatot is nagyon jóvá varázsolták a csapat tagjai, a jó idő és a kötetlen idők kombinációja. Mintha nem is a főváros egyik legforgalmasabb terétől ültünk volna 140 méterre, úgy sikerült kicsit kilépni hangulatban a városból, és fókuszálni arra, hogy milyen út vezethet minket tovább a szövetség megélésében.
Guld Péter

Döglesztő 2016

Mikor: 
2016.augusztus.15 - 2016.augusztus.19
Hol: 
Mátraszőlős–Kismaros

Sok-sok év kimaradás után idén ismét volt Döglesztő, a Cserhát–Börzsöny dombjait/hegyeit másztuk meg összesen végül 6-an (két középiskolás, négy egyetemista) Hegedüs Csabi vezetésével. 5 nap alatt 100 km felett!   Tovább »

Középiskolás tábor 2016

Mikor: 
2016.július.17 - 2016.július.24
Hol: 
Csehimindszent

Idén két tábort is szerveztek a középiskolás korosztálynak, az egyik Csehiindszenten volt, a másik a Börzsöny vidékén. Mindkét tábor nagyon tetszett. Csehimindszenten különösen  lelki programok voltak: szentmise, beszélgetés a helyiekkel, szentségimádás.   Tovább »

Fáklyás futás 2016

Mikor: 
2016.július.8 - 2016.július.9
Hol: 
Budapest – Óbudavár
Előző este még sok mindent nem tudtam, hogy pontosan hogy meg mint lesz, csak annyit, hogy a koliban, ahol néhány órát aludtunk, borzasztó meleg volt. De még azt sem, hogy mikor kell kelni, így harmadik kocsis létemre egy laza két órával korábban már felkeltettem a csapatot, amikor szóltak, hogy nono fiam, ráér még az kicsit később is. A Balatonhoz lefelé aludtunk még egyet (leszámítva, amikor Berci bejelentette, hogy  ugyan késésben vagyunk, de rajta van az ügyön, és beletaposott), majd beérve a második kocsit átvettük a lángot.   Tovább »