Jubileumi Év - „Maradj velünk - engem küldj”

A Magyar Schönstatti Fiúmozgalom Jubileumi Évvel ünnepelte meg 20 éves "fennállását" a 2009-2010-es évben. A Jubileumi Év során azt a célt tűztük magunk elé, hogy emlékezzünk, hálát adjunk, épüljünk a múlt kegyelmeiből, rendezzük sorainkat, és a jövőbe tekintve, új célokat, új irányokat szabjunk meg.

Sok szép programmal próbáltuk színesebbé tenni az évet. Szerettük volna, ha a Zsinat, a régiós programok, a Fiúhétvége, a Szövetség Találkozó talán egyfajta új kezdetként, jobban átgondolva, jobban kitalálva helyet kapjon az évben.

A Jubileumi Év lelki vezérfonalát a Jubileumi Kilenced adta, amiben visszaemlékeztünk a kezdetekre, hálát adtunk a Szűzanya különleges vezetéséért és kegyelmeiért, és mindebből feladatot formáltunk önmagunk számára.

A kerek évforduló jó alkalmat adott, hogy sokak bevonásával megpróbáljuk összeszedni azokat az élményeket, amelyeket az elmúlt 20 évben közösen átéltünk. Ezeknek rögzítésére kezdtük el a Krónika elkészítését, amely reményeink szerint hamarosan egy kiadvány formájában mindenki számára elérhető-olvasható lesz.

Természetesen, ahogy hajdan egy fiútáborral kezdődött, úgy egy Jubileumi Nagytáborral zárult az ünnepi év. A 130 résztvevői létszám is azt mutatja, hogy igazán volt mit ünnepelnünk ebben az évben!

 

A Jubileumi Év logója nagyobb felbontásban ITT található.