Kilencedik hónap - Az Út, a Cél és az Útonlevő

Schönstatt jövőt és utat adhat. II. János Pál szavait olvashatjuk, hogy milyen lehetőségei és feladatai vannak Mária szövetségesének a világban, Istennel és egymással való kapcsoltban.
Szelestei Gábor és Barbara írása mutatja be, hogy mi fiúk, férfiak majd férjként és apaként hogyan szolgálhatunk a Családmozgalomban. Márpedig: az apaságra való készülés abban a pillanatban elkezdődik, amikor elkezdjük magunkat nevelni.
 
Kérdések a hónapra
- Hogyan legyen egyre mélyebb a kapcsolatom az igazival úgy, hogy közben a többieket se hanyagoljam el?
- Mit tartogassak az esküvő utánra? Melyik a megfelelő tempó, ami se nem túl gyors, se nem túl lassú?
- Érett vagyok-e egy ilyen súlyú döntésre? Le merem már kötni magam a kedvesem mellé? 
- A schönstattiságunk alapjait is a fiúmozgalomban szerzett élmények teremtik meg.  Nem mindegy, milyen ez az alap! Mit szeretnék rá építeni? Mit kell még tennem ahhoz, hogy valóban ráépíthessem?
 
A kilencedik hónap imája
Édes Istenünk!
Köszönöm, hogy hittel emlékezni, s így töltekezni adatott. Köszönöm, hogy hívsz. Köszönöm, hogy újra és újra tüzet élesztesz bennem. Mindannyian kapunk Tőled vágyakat. Add, hogy cél származzon a vágyból. Adj hozzá kérlek, hitet, ötletet, örömöt.
Istenünk!
Amikor ’körülnézünk’, olyan ember kerül mellénk, amilyenek mi magunk vagyunk. Kérlek, add, hogy higgyük, hogy kerül mellénk ember. Kérlek, add, hogy ne szűnjünk meg érte dolgozni. Dolgozni magunkon, nevelni önmagunkat.
Istenünk!
Jézus családba született. Pedig nem feltétlen kellett volna így lennie, de Te így szeretted volna. Megszentelted a „Család”-ot. Kérlek, hogy különösen is légy velünk a hetedik szentség felé vezető úton, és mindvégig.
Amen