Apa Hétvége 2018

Mikor: 
2018, május 25 - 19:00 - 2018, május 27 - 10:00
Hol: 
Óbudavár

Kedves Édesapák, kedves Atyák!

Szeretettel hívunk Benneteket május 25-27. között Óbudavárra, az immáron ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Apa Hétvégére.

A hétvégén szeretnénk hálát adni az édesapákért! Szeretnénk megpihenni, töltődni és kikapcsolódni. Aztán pedig szeretnénk közösen gondolkodni az apa és atya feladatáról és felelősségéről. Fiaitokként szeretnénk Tőletek tanácsot, megerősítést és segítséget kérni, hogy jobban végezhessük a magunk szolgálatát a Fiúmozgalomban.

Az együtt töltött időben közös "öröm útjára", atya-tanulmányra, imára, játékra, közös evés-ivásra, éneklésre, tábortüzezésre, pihenésre hívunk Benneteket.

A program május 25-én, péntek este 19:00-kor kezdődik (hogy a munkából ki-ki ideérhessen), s május 27-én, vasárnap 10:00-kor végződik (hogy a vasárnapi ebédre ki-ki hazaérhessen).

Minden további információt (anyagiak, odajutás, program, szállás, miértek) alább találhattok.

Szeretettel várunk, és buzdítunk, hogy hívd barátaidat, apa-társaidat, plébánosodat is! (Letölthető és továbbküldhető meghívó elérhető itt!)

A hétvégére kérjük, hogy május 20-ig jelentkezzetek az Adatbázison keresztül.

A találkozás reményében szeretettel:
A szervezők

A tavalyi Apa Hétvége képeiért katt a képre!

A korábbi Apa Hétvégék képeiért kattints a képre!

***
Kedves Édesapák, kedves Atyák!

Alább szeretnénk összegyűjteni mindazt, ami a Meghívóból kimaradt. A legfontosabb információk már mind megtalálhatók, s minden mással reményeink szerint napokon belül bővítjük a tartalmat!


Anyagiak

A szállás, étkezés és egyebek költsége egy főre 12.000 Ft. Ehhez az összeghez kérjük, hogy lehetőség szerint járuljatok hozzá akár a helyszínen, akár ifjúsági egyesületünk számlaszámára utalva! (Erős Fiatalokért Egyesület, 16200151-00228804, megjegyzés: Név - ApaHetvege)


Odajutás

Az odajutás a tapasztalatok szerint személyautóval a leggyorsabb. A befutó jelentkezések alapján szeretnénk segítséget nyújtani ahhoz, hogy az egy irányból érkezők a lehető legkevesebb személyautóval érkezzenek.

Program

A Meghívóban leírtak szerint a hétvége során közös öröm útja járás, atya-tanulmány, ima, játék, közös evés-ivás, éneklés, beszélgetések képeznék a program gerincét.

Fontosnak tartjuk, hogy a hétvége ne legyen "átjáróház", így bíztatnánk mindenkit, hogy azon elejétől-végéig vegyen részt. 

Szállás

Az ágyakhoz paplan és párna van, de huzatot, és lepedőt, vagy hálózsákot kérünk hozzatok!


Miértek

Miért szervezzük ezt a hétvégét?

  • A hétvégével szeretnénk hálát adni az édesapákért.
  • A hétvége során szeretnénk szolgálva együtt lenni az édesapákkal, hogy az együtt töltött idő alatt legyen idejük arra is, amire talán ritkán van: csendre, imára, játékra, pihenésre.
  • Kentenich atya tanításából szeretnénk erőt meríteni, hogy valódi apák lehessünk a családunk számára és atyák lehessünk a tágabb környezetünkben.
  • Fiatalokként szeretnénk segítséget kérni ahhoz a munkához, amit a táborokban, régiós találkozók alkalmával vagy csapatokban végzünk. Úgy érezzük, hogy újra és újra tanácsra, megerősítésre és együtt gondolkodásra van szükségünk ahhoz, hogy az otthoni nevelés és a programjaink által képviselt pedagógia ugyanabba az irányba vezesse a fiatalokat.