Jubileumi év 2015 — Derűvel építsük a jövőt!

A Magyar Schönstatti Fiúmozgalom 2015-ben fogja ünnepelni 25 éves "fennállását". Szeretnénk hálát adni az elmúlt 25 évért, és mindazokért, akik a kezdetektől napjainkig oly sokat dolgoztak a fiatalokért, a mozgalomért. Szeretnénk emlékezni a korábbi eseményekre, épülni a múlt kegyelmeiből, és a jövőbe tekintve új célokat, új irányokat megszabni.Valamint szeretnénk megőrizni a Schönstattból, a  100 éves  jubileumi ünnepségről hozott lelkesedést, s azt gyümölcsözővé tenni mozgalmunkban, országunkban.

Sok szép programmal szeretnénk színesebbé tenni az évet. Szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni a régiókra is, hogy ne csak Budapesten, hanem más vidéki városokban is élő közösségek legyenek jelen. Szeretnénk kapcsolatot teremteni a családokkal, édesapákkal. Egyrészt hálából az eddigi sok segítségért, másrészt szükségünk van az ő támogatásukra, biztatásukra, tanácsaikra. Ennek megvalósulásáért szeretnénk, ha az Apahétvége hagyománnyá válhatna. A jövő év szép ünnepe lesz az első magyar schönstatti kispap diakónusszentelése is.

A kerek évforduló jó alkalmat ad, hogy sokak bevonásával megpróbáljuk összeszedni azokat az élményeket, amelyeket az elmúlt 25 évben közösen átéltünk. Ezeknek rögzítésére kezdtük el a Krónika elkészítését, amely reményeink szerint hamarosan egy kiadvány formájában mindenki számára elérhető-olvasható lesz.

Természetesen, ahogy hajdan egy fiútáborral kezdődött, úgy Jubileumi Nagytáborral fog zárulni az ünnepi év. Várunk mindenkit szeretettel, fiúkat, édesapákat egyaránt!