2005 - Veled minden nap

Máriával. Istennel.

A Szűzanyával minden nap. Vele létezni. Milyen szép lenne! Milyen szép lenne egy olyan kapcsolatot kialakítani, ami állandó. Érezni a jelenlétét, a szeretetét, a segítő kezét. Mekkora örömben és biztonságban élnénk, hogyha ezt meg tudnánk valósítani!
Hogy lehet ezt elérni?
Vannak kegyelmi idők, amikor ez automatikus: egyszerűen van. Érezzük, fürdünk benne. Aki ezt egyszer megtapasztalta, azt szeretné, hogy örökké tartson. De általában ez nincs így. Ezért tenni kell. Ezért dolgozni kell. Ostromolni kel az eget, hogy ezt megkapjuk. Kopogtatni kell az imáinkkal.
Valamint: sokszor arra sincs időnk, hogy a nap eseményeit megértsük, feldolgozzuk magunk-ban. Mindig csak az újabb és újabb feladatokra tudunk koncentrálni. Eben a nagy zajban a belső halk hangokat, a Szűzanya hangját, Isten hangját igen nehéz meghallani. Ahogyan az emberi kapcsolatainkra is időt kell szánni, úgy az Isten-kapcsolatra is időt kell fordítani.

Szakítsunk egy kis időt önállóan Istenre!

Veled akarom élni az életemet Mária. Úgy akarok Veled élni, hogy egyre méltóbb legyek arra, hogy a társad, a munkatársad, a fiad, az eszközöd legyek.
Veled minden nap – mondja nekünk Mária. Azt szeretné, hogyha minden nap velünk lehetne. És velünk is lesz, hogyha hagyjuk.

Szeretne nevelni minket.
Szeretne eszközként használni minket.
Szeretné nekünk megmutatni azt a feladatot, amelyre isten hívott meg.
Szeretné, hogy boldogok legyünk.

Mi minderre a magunk erejéből képtelenek vagyunk.
Csak Vele.

Ma, amikor nekifogunk valaminek, gondoljunk Máriára, kérjük az Ő segítségét, mellénk állását, különösen is törekedjünk a Vele-lét érzésre így!