Harmadik hónap - A szívben gyökerezni

A személyes, jó Isten-kapcsolat igazából létkérdés számunkra. Kentenich atya számára Mária jelentette a kiutat a hitéleti válságából, őbenne lelte meg az egyensúlyt a természetes és a természetfeletti között, az értelmi és érzelmi világ között. Ennek tükrében tekintünk magunkra ebben a hónapban, valamint az első szerelem emlékét is felelevenítjük.
 
Kérdések, feladatok a hónapra
- Milyen szerep jutott Máriának az életünkben? Milyen a mi kapcsolatunk a Szűzanyával? Milyen helyzetekben fordulok kimondottan őhozzá?
- Hogy állunk vágyaink, érzéseink és az értelmünk összehangolásával? Melyik irányba kell közelednünk ahhoz, hogy az egyensúly felé jussunk? Mit tudunk tenni ezért?
- Milyen volt az első szerelem? Mit tennénk most másképp, és mit ugyanúgy?
 
A harmadik hónap imája
Édes Istenünk!
Köszönöm, hogy adtál tudatot, hogy tudok gondolkodni. És éppúgy köszönöm - és most egy kicsit még jobban is -, hogy érezni is megadatott. Kérlek, add Uram, hogy újra és újra harmóniába kerüljön az értelmem és az érzelemvilágom, ha kizökkenne onnan. Kérlek, add Uram, hogy rátaláljak a helyes egyensúlyra az emberi és az isteni, a földi és az égi dolgok tekintetében is!
Amen