2010 - Maradj velünk - Engem küldj

Maradj velünk – Engem küldj

„Maradj velünk, mert esteledik, és a nap nyugodni készül!” – mondják Jézusnak az emmauszi tanítványok. A mai napon mi is magunkra tekintünk, és fölfedezzük Jézus és a Szűzanya jelenlétét. Nem azt mondjuk, hogy jöjj közénk, hanem, hogy maradj. Hálát adunk azért, hogy elkísértek idáig az úton. Ugyanakkor látunk magunk előtt feladatokat, akadályokat, vannak ügyeink, melyekben „esteledik”, és azt kérjük: „Maradj velünk!” Maradj velünk, mint ahogy velünk voltál! Légy reményünk, és adj erőt, hogy mi is Veled maradhassunk! A gyermeki ragaszkodás egyik szép példája ez.

Ma figyeljük meg önmagunkat az egyes helyzetekben: Hogyan viselkedünk, milyenek vagyunk benne, mit érzünk?

Vizsgáljuk meg közelebbről az énképünket, sikereinket és kudarcainkat, örömeinket és nehézségeinket, hogy tudjuk, ki mellett és miben kérjük a Szűzanya maradását!

 
Maradj velünk – Engem küldj

„Itt vagyok, engem küldj!” – olvassuk az Ószövetségben. Miután végigtekintettük önmagunkat, képességeinket, kértük a Szűzanya jelenlétét, és számítunk is rá, a jövőbe tekintünk. Meg-fogalmazunk vágyakat, célokat, és megvizsgáljuk azt is, milyen küldetéseket szán nekünk Mária. A küldetésben nem az elküldést látjuk, hanem a ránk bízott feladatot, melynek végzése közben maximális segítséget kapunk, de önálló döntéseink vannak, és Máriával közös ügyet szolgálunk. Ma délután a szeretetszövetség áll a középpontban, van, aki megismeri, van, aki megköti, van, aki megújítja. Ebben a szövetségben még szorosabbra fűzzük a Szűzanyával azt a szándékunkat, hogy neki tetsző életet akarunk élni, hogy az Ő ügyéért kívánunk tenni, és ebben számítunk bőkezű adományaira, segítségére és védelmére. Velünk marad, és küldetést ad számunkra.
És mondhatjuk a Fiúmozgalom nevében is: Velünk volt, velünk van, velünk marad, és vezette, vezeti, és vezetni fogja küldetésünket.

Ma fogalmazzuk meg az új céljainkat a tegnapi magunkra tekintés fényében! Milyen élményeket viszek haza a táborból? Milyen céljaim, küldetéseim vannak a következő nyárig?

Válasszunk ki valamit a megfogalmazott céljainkból, amiért már ma elkezdünk dolgozni!