200 kérdés Schönstattról

Jonathan Niehaus schönstatti atya munkájaként jelent meg a "200 kérdés Schönstattról" kiadvány.

A könyv célja, hogy megpróbáljon válaszokat adni sok olyan Schönstattal kapcsolatos kérdésre, amelyekre nem, hogy a "kívülállók", de sokszor a schönstatti lelkiséghez tartozók is csak nehezen tudnak válaszolni. Mindezeket a kérdéseket nem lexikon-szerűen, hanem tematikusan veszi végig, így szó esik nem csak általános, pedagógiai és lelki kérdésekről, de Schönstatt történelméről, a szeretetszövetségről, a szerkezeti felépítéséről, céljairól stb.

Íme a tartalomjegyzék
(részben angolul, és a lefordított részek magyarul)

Néhányan belevágtunk, hogy az eredetileg angol nyelvű szöveget szépen, apránként lefordítsuk és így tegyük majdan közkinccsé egyrészt itt a honlapon, másrészt akár kiadvány formájában is. A munka a "hamar munka ritkán jó" ősi bölcsesség által kitűzött elvek mentén haladgat. Ha van kedved segíteni a fordításban, akkor jelentkezz bátran!

Mindezidáig a könyv pedagógiával kapcsolatos fejezetéből készül már el egy tisztességes mennyiség, így kezdetben ezeket tesszük közkinccsé. A kész kérdések és válaszok a tartalomjegyzékből érhetők el.
 
Azok, akiknek megtetszik a kezdeményezés, szemezgessenek bátran a kérdések között, és regisztrált felhasználóként bátran szavazzon, hogy melyik fejezettel folytassuk a munkát!

Sok szeretettel ajánljuk mindenkinek!