Schönstatt 100 éves jubileuma

A Schönstatt Mozgalom 2014-ben ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját.
2014. október 16-19-én Schönstattban a nemzetközi Schönstatt-családdal együtt ünnepelhettük a Jubileumot! Hálát adhattunk az elmúlt évszázad sok-sok ajándékáért, a magyar mozgalomért, Óbudavárért, ifjúsági mozgalmainkért! Egyben előre nézhettünk a következő 100 évre, amelynek mi is alakítói leszünk.

Ezeken az ünnepeken megtapasztalhattuk a mozgalom nagyságát és nemzetköziségét. Találkozhattunk más nemzetek fiataljaival. Hihetetlen érzés volt megtapasztalni, hogy mennyi fiatal volt ott, akik számára szintén fontos, hogy ott legyenek, hogy számukra is fontos Schönstatt! Hatalmas lelkesedést kaptunk a hétköznapokhoz is. Az ember egyszerűen jobb akar lenni egy ilyen közös ünneplés után. És egyúttal tettvágyat is indított. Szeretnénk továbbadni a mi lelkesedésünket, másoknak is megmutatni az értékeinket.

Fantasztikus dolog volt az Ősszentélyben eltölteni egy kis időt, különösen éjszaka, amikor a budapesti szentély felépüléséért imádkoztunk, vagy elcsendesedni az Örökimádás-templomban, Kentenich atya sírjánál, részt venni a közös programokon, vagy csak egyszerűen a környéken sétálni, és rácsodálkozni az egymást követő szentélyekre, a rengeteg zarándokra.

Előtte pedig július 5-6-án Óbudaváron Előtalálkozót tartottunk. Július 5-én ünnepeltük meg Óbudaváron a 100. évfordulót, egyben a szentélyünk alapkőletételének 10. évfordulóját. Utána este és másnap pedig a schönstatti út előtalálkozóján a fiatalok készültek még lélekben a schönstatti ünnepre.

A schönstatti útról az 2014.schoenstatt.hu oldalon találtok további információkat.