Középiskolás tábor 2016

Mikor: 
2016, július 17 - 10:00 - 2016, július 24 - 12:00
Hol: 
Csehimindszent

Idén két tábort is szerveztek a középiskolás korosztálynak, az egyik Csehiindszenten volt, a másik a Börzsöny vidékén. Mindkét tábor nagyon tetszett. Csehimindszenten különösen  lelki programok voltak: szentmise, beszélgetés a helyiekkel, szentségimádás.

Az egyik este kimentünk a közeli dombra, polifommal, hálózsákkal  (aki akart), hogy kint aludjunk a szabad ég alatt, és másnap kora reggel Péter atya misét tartson nekünk. S mivel a többségnek nem volt kedve  aludni (nekem lett volna...) – vagy hát, ha már kint vagyunk, nehogy már aludjunk! –  ezért játszani kezdtünk, majd ebben a következő párbeszéd alakult ki:

Gergő:  … fű terem gyönyörűszép szívemen.
én: Halált hozó.
Jakab: Ezt meg honnan tudtad?
én
: Hát te, ez a Himnusz.
P. Zoli: miiiiiiiiiii?
F. Zoli : Amúgy ez nem a Himnusz, hanem az Erőltettet menet.

(P. Zoli ekkor már fetrengett a nevetéstől. Persze a többiek is.)

(Mentségemre legyen szólva, hajnali fél kettő volt. Mint tudjuk, sem a Himnuszból, sem az Erőltettet menetből van az idézet, hanem a Tiszta szívvel c. versből.)

A másik tábor, a Döglesztő fizikailag volt megterhelő. Hisz 5 nap alatt tettünk meg több mint száz kilométert. Az első két nap nem volt vészes, de mikor már feltörte a bakancs a lábam és úgy kellet gyalogolni 30 km-t, na az már fárasztó volt. A csillagos ég alatt aludtunk, friss forrásvízből ittunk és gyönyörű tájakon jártunk. Egy örök élmény marad .

Nem mondom, hogy nem fárasztó (mert az), de mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy picit kiszakadni a szürke hétköznapokból. És  kipróbálni magát.


(Papp Benedek)