Döglesztő 2016

Mikor: 
2016, augusztus 15 - 07:00 - 2016, augusztus 19 - 18:00
Hol: 
Mátraszőlős–Kismaros

Sok-sok év kimaradás után idén ismét volt Döglesztő, a Cserhát–Börzsöny dombjait/hegyeit másztuk meg összesen végül 6-an (két középiskolás, négy egyetemista) Hegedüs Csabi vezetésével. 5 nap alatt 100 km felett!

Napi 20 km volt tervezve, egy fiatal, stramm csapat, én úgy hittem, akkor most egy klassz hetet töltünk sétával az erdőben. A rákfenét! :D A Döglesztő, az tényleg döglesztő! Csabi ráadásul tapasztalt túrázóként ment, mint a golyó, kiváló erdőismerőként csak a Palóc Piros tudta olykor-olykor rászedni...

Nagyon szép napok voltak, bár sokszor a határainkat feszegettük: főleg a harmadik napon (szerdán) amikor az előirányzott húsz helyett hirtelen 30 km lett a tervezett napi táv „a Cserhát térkép rossz méretaránya miatt...” De azt is legyőztük! Voltunk fenn a Börzsöny csúcsán a Csóványoson (938 m), láttunk gyönyörű tájakat, kacagtunk nagyon sokat, nyögtünk a fáradságtól, és ettünk fantasztikus főztöket! (Magunk főztünk ám!)

Szóval jó volt, jól sikerült, megúsztuk mindenféle bú és baj nélkül, eső is csak kétszer esett, akkor is épp éjszaka volt.

Döglesztő jövőre is lesz, Csabi nagyon nagyon lelkes!

Hát így!

Köszönöm Nektek, köszönöm a Mozgalomnak, hogy valaha létezett ez a fogalom, hogy most feleleveníthettük, és most én is próbára tehettem magamat! (Magunkat...)

Érdekesség, hogy az idei hat főből mind a hatunknak ez volt az első Döglesztője!

(Palásthy István)
Ui.: A sok-sok év az valójában kettő kimaradt évet jelent: 2013-ban a „veteránok” még tartottak Döglesztőt, a 2014-es évben majdnem lett három fővel, csak aztán végül mégsem (főképp egészségügyi okokból), 2015-ben pedig a Nagytábor szervezése mellett végül nem jutott elég erő a Döglesztőre...