Fiúhétvége 2013

Mikor: 
2013, április 5 (Egész nap) - 2013, április 7 (Egész nap)
Hol: 
Óbudavár

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Ther Péter Pál nevű, remek ifjú, akinek agyában megfogalmazódott egy idei óbudavári Fiúhétvége megrendezése…

 
…így történtek az események egy lelkes résztvevő szemszögéből…
 
Pénteken vacsorára értünk Óbudavárra, az esti busszal. A fantasztikus vacsora fogyasztása közben vettem észre, hogy idén is mennyien jöttek, mennyi ismerőst látok.
 
Vacsora után lepakoltunk, és Török Péter előadását hallgattuk figyelmesen. Takarodó előtt megköszöntük Szűzanyánknak a napot, és egy hatalmas éjszakai bújócskát rendeztünk! 
 
Másnap a korai kelés az öreg mhc-ban megszálló gimnazistáknak megváltás volt, ugyanis az éjszakát fűtés nélkül kellett elviselniük (kb.5 fokban). A reggeli ima és étkezés után, délelőtt a kicsik és nagyok is Szűcs Balázs atya előadását hallgatták, mely elsöprő sikert aratott.
 
A mennyei ebéd után, délután a focipályán múlattuk az időt egy kis méta-számháború párosítással.18.00-kor Balázs atya misézett, majd elfogyasztottuk második vacsoránkat is a hétvégén. Ezek után a szokásos vetítéssel folytattuk az estét, melyen megnézhettük az előző év eseményeit. Éjszaka, vezetőnk (Palkó) kijelentésének engedelmeskeve, éjszakai számháborúra indultunk a mosóhoz. Számomra ez volt az hétvége legjobb „játékos” eseménye.(nem azért, mert nyertem).
 
Vasárnap ima plusz reggeli összeállításban kezdtük a napot, melyet az elpakolás, takarítás és az aratás követett. Ezek után kezdhettünk búcsúzkodni, és terveket szőni a jövő évi hétvégéről.
 
Így telt el az eddigi legjobb fiúhétvégém. Köszönöm a résztvevőknek,és a szervezőknek is ezeket az élményeket!
 
Varga Barnabás