Felsős tábor 2016

Mikor: 
2016, június 18 - 10:00 - 2016, június 25 - 15:00
Hol: 
Monostorapáti, Széles-forrás

Szerintem kalandokkal teli jó táborban lehetett részünk. Mindenekelőtt jó volt a táborhely. A falutól kissé messzebb, de kényelmes távolságra helyezkedett el táborhelyünk. A patakot jól meg lehet közelíteni így könnyedén tudtunk vizet tölteni vagy mosakodni. A sátorok jó állapotúak voltak, és a szerszámok is (pl. balta, gereblye, ásó) ami jelentősen megkönnyítette a dolgunkat.

A tábori programok meglehetősen kalandosak voltak az esők s ezáltal a mocsarak miatt is, viszont a vezetőség nagyon jól megoldotta a gondokat kisebb-nagyobb programváltoztatásokkal, amik végül is szuperul sikerültek. Annyira nem bántuk, hogy a kistúra elmaradt ( annak ellenére, hogy nagyon szeretünk túrázni) mert így több energia jutott a focira és a levélkeresésre. Az akadályversenyen – más néven levélkeresés – többnyire olyan helyeken voltak az állomások, melyeket nem volt egyszerű megtalálni, ami szerintem direkt így volt izgalmas. A levelekben lévő feladatok vegyesek voltak, azaz voltak köztük könnyűek ( pl. vezesd haza a kisegeret a rajz alapján ) viszont olyanok is szerepeltek, amik tényleg erőfeszítést és találékonyságot igényeltek.

A levélkereséshez fűződik, hogy egy csapat nem találta meg az egyik állomást, ezért 3 óra árokban alvás után 3 cseresznyefa bánta termését. Visszafelé menet énekeltek egyet a fagyis néninek, aki ezt meghálálta 2-2 gombóc fagyival.

A táborvezetők jóindulatú, barátságos és tapasztalt emberek voltak. Nyilván voltak vezetők, akik a többieknél még barátságosabbak és nyitottabbak voltak. Ők inkább azok, akiknek nem volt annyi dolguk a szervezésben. :-)

Hogy milyen volt a kaja? Szerintem nagyon ízletes. Amit Zoli bácsi főzött, az jobban ízlett, mintha egy étteremben ettünk volna. Rutinos séf, és ez sokat számított. Isti ételei is jól sikerültek. Nem főz rosszul, csak máshogy a megszokotthoz képest. Más a stílusa. :-)

A tábor tehát szuper volt, csak az nem tetszett nekem, hogy a sportnap csak 2 óra volt (amit a focipályán töltöttünk), és hogy nem csapat csapat ellen, hanem minden csapat a vezetőség ellen játszott. Bár így sem volt rossz, de ha csapatok között lettek volna a mérkőzések, kijött volna az, hogy melyik gárda a jobb, és ez jobban tetszett volna mindenkinek.

Remélem a jövő évi tábor is jól fog sikerülni!

Köszönjük Gábor!

(Simon Balázs)