2012 Zsinat

Mikor: 
2012, március 2 - 17:00 - 2012, március 4 - 12:00
Hol: 
Óbudavér
Nagyon lelkesen és várakozásokkal telve, kíváncsian mentem a Zsinatra. Egyrészt a tavalyi Zsinat élményei miatt, másrészről, mivel idén én szerveztem a Zsinatot nagyon izgatott voltam, vajon sikerül-e mindent a tervek szerint megvalósítani, zökkenőmentesen és jól lebonyolítani a programot. Mivel tavaly voltam első Zsinatomon, idén meg már szervezőként mentem, így ez igen furcsa érzéseket keltett bennem, de nagyon érdekese és jó érzés volt megtapasztalni, az elfogadást, a segítséget, a támogatást, az együttműködést, a tényt, hogy mindenki ugyanazért van itt, megtalálni az idei jelmondatunk!
A Zsinat nagyon jól sikerült, bár nagyon más volt, mint a tavalyi. A helyszín Óbudavár már sok mindent előrevetített, hogy itt nagy „baj” mégsem lehet, mégis első ízben volt itt a Zsinat szóval ez is furcsaság volt. Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom az előre eltervezett programot mindenhol átalakítottuk, átalakította a helyzet, de ez valójában nem okozott problémát. Idén nagy hangsúlyt kapott a Közösségi hely ügye, ehhez kapcsolódóan volt egy meghívott házaspár, akik egy nagyon komoly felajánlást tettek, a Közösségi helyünkkel kapcsolatban, de sajnos ezt a programot a jelmondat keresésünk közbe kellett beillesztenünk és szerintem ez nagyon megtörte annak ívét. Nem is sikerült megtalálnunk a jelmondatot szombat este, így vasárnap reggel kellett folytatnunk és bevallom ettől nagyon tartottam, hogy fog ez így sikerülni. Bármilyen meglepő a Szűzanya, a Szentlélek velünk volt és meglepően gyorsan, de nem kapkodva egy nagyon nekünk való jelmondatot találtunk. Nagyon érdekes volt megtapasztalnunk, hogy a főbb és legszilárdabb érveink, milyennek kell lennie szerintünk az idei jelmondatnak, teljesen átalakultak vasárnapra.

Mindent összefoglalva. Rendkívül fárasztó, hullámzó lelkiállapotú volt a Zsinat számomra személyesen és közösség szinten is. Nagyon szokatlan és mozgalmas volt ez a hétvége, folyamatosan változott a lelkesedés, a fáradtság, az akarás szintje, de szerencsénkre mindig más volt lelkesebb és kevésbé lelkesebb, így végül egy nagyon termékeny és hasznos hétvégével telt az idei Fiúzsinat.

„Szövetséged sürget minket”

Zemlényi Csaba