Vértező

"Ez az a páncél, amit fel kell öltenetek, ez az a kard, mellyel kívánságaitokért harcolnotok kell."
(Kentenich atya)

A Vértező a Fiúmozgalom képzése, melyben arra hívjuk a már érettségizett fiúkat, hogy sok energiával, sok lelkesedéssel és munkával jobb emberré, jobb kereszténnyé, hiteles férfivá váljanak. Az út, amit mutatunk, Schönstatt útja. Egy olyan eszközrendszer, olyan pedagógia, olyan világkép, melynek nyomán válaszokat találhatunk a jelen kor kérdéseire.

Másfél év, hogy megismerd Schönstattot, elmélyedj önmagadban és felkutasd, hogy hol található a te "apostoli területed". Ha tenni akarsz, hogyan tehetsz a legtöbbet az emberek és az egyház szolgálatában. Előadások, amik mind-mind ezt a nagy célt célozzák: minél többen érezzék feladatuknak, hogy a világban fáklyaként világító keresztényekként példát mutassanak a helyes értékrendről, az erős közösségről.

2016. augusztusában lezárult a Vértező harmadik évfolyama. 2015-2016. között, másfél éven keresztül együtt dolgoztunk, fejlődtünk, alakultunk. Talán jobb emberekké váltunk. Erről a szép közös utunkról állítottunk össze egy kis füzetet, amelyben helyet kaptak az élményeink, és amely alapján akár mások is kedvet kaphatnak a következő évfolyamhoz. A kiadvány kivonata itt a honlapon is fellelhető a jobb oldali sávban a korábbi évfolyamok anyagaival együtt!
 

2017 februárjában útjára indul a Vértező V. évfolyama. Immáron 8 év tapasztalatával, 4 végzett évfolyammal, és 2 új, lelkes kísérővel vágunk neki ennek az útnak! Az ötödik évfolyam számára készített új Kiáltvány ITT lapozható fel!

 
Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk január 9-én és február 7-én a Vértező Café alkalmakra, ahol az előző évfolyamok tagjaival beszélgethettek arról, hogy milyen volt nekik a Vértező. Érdeklődni Fehér Gábornál (gaborfeher94@gmail.com) és Ther Péter Pálnál (therpalko@gmail.com) tudtok.

 

 

 

A szervezők nevében:
Csermák Tamás, Kiss Ádám, Márky Ádám, Ther Tamás, Ther Péter Pál, Fehér Gábor

Alább pedig egy kis bemutatkozó videó, amit a Jubileumi Ünnepre vittünk, Schönstattba. 


Utoljára frissítve: 2016.12.06.